torsdag 19 februari 2009

En sen kväll på akuten!


I går var ju Edwin risig, feber, rosslig och snorig! På eftermiddagen visade tempen 39,3 gav honom alvedon men efter en timme hade inte febern gått ner något! Han var väldigt slut på inte ätit så mycket. Så när Stefan kom hem så åkte vi in på akuten, då hade han 39,7 i temp och var ännu mer rosslig och lite jobbigt med andningen! De skulle försöka ta en saturation för han var så kall om händer och fötter men han blev så ledsen och det resulterade i att andningen blev ännu mer jobbig!!


Det konstaterades att han hade falsk krupp så han fick inhalera adrenalin! Sen så gav de honom ipren men efter en timme hade febern bara gått ner till 38,9! Han kunde även se en början till en öroninflammation på ett öra! Så nu är det alvedon varvat med ipren var 3:e timme, nezeril varvat med koksaltlösning och Mollipekt!


Bra att veta är om han skulle få jobbigt med andningen igen så ska man försöka få honom att andas fuktig luft ex sätta på full sprätt på duschen (ånga), ställa sig en stund ute på bron och sen åka in och inhalera!!

6 kommentarer:

Åsa sa...

Stackars liten... Hoppas han piggar på sig snart!
Kram till er

Familjen Hallman sa...

Lilla Edwin! Vi skickar en stor "krya på dig kram"!

Malink sa...

Tack Åsa och Maria för omtanken!!

Anna sa...

Hoppas att han kryar på sig!

Theres sa...

Skönt att byta några ord med dig idag. Hoppas verkligen lill-vännen slipper mer av den där kruppandningen. Inte kul! Vi får bada elelr i alla fall träffas nån annan dag än imorgon.
PS. Pia O. bor 6 km från oss och har jobbat som dagmamma ett litet tag och hade bla mina tjejer. Deras nybyggda hus är granne med Malin Levisson.

Malink sa...

Ja Theres bättre tur nästa fre!
kram